back to top
- Reklama -zprávy

Gastro vybavenie, ktoré nesmie chýbať v každej prevádzke

Date:

Share:

V posledných rokoch sa výrazne zmenil spôsob konzumácie jedál z reštaurácií a do popredia sa dostali donášky. Preto, ak zariaďujete svoju prevádzku, mali by ste v prvom rade myslieť na obalové materiály. Nielen na ich kvantitu, ale aj kvalitu, aby spĺňali normy udržateľnosti. Čo všetko bude potrebovať vaša gastro prevádzka?

  1. Menuboxy a papierové krabice

Nárast dopytu po donáškach jedla spôsobil, že každá reštaurácia musí mať zásoby obalových materiálov. Zídu sa vám predovšetkým pevné papierové škatule, menuboxy, misky s vrchnákom na polievku a krabice na koláče, pizzu či iné potraviny. Vhodné obaly musia udržať vaše jedlo čerstvé až po dobu, kým sa dostane k zákazníkom. Obalový materiál, v ktorom sú potraviny uložené (vrátane tašky na ich prenos), môžete nahradiť ekologickým, recyklovateľným alebo kompostovateľným materiálom. Takéto boxy a misky je možné využiť aj na branding reštaurácie. Originálne prispôsobené ekologické obaly aktuálne preberajú trend vo svete reštaurácií.

  1. Látkové obrúsky a prestieranie na stôl

V tomto prípade nejde o obalový materiál. Obrúsky sú však najrozšírenejším prvkom v gastro priemysle na celom svete a sprevádzajú každú jednu donášku balených potravín. Na zníženie odpadu môžete v reštaurácii použiť látkové obrúsky, ktoré sa dajú vyprať a znovu použiť. Tieto môžu byť vyrobené z akejkoľvek látky, ako je bavlna, prípadne iný organický materiál. Obrúsky, ktoré posielate so svojím jedlom, môžu mať vyšité alebo vytlačené logo. Aby sa zákazníci u vás cítili príjemne, nezabudnite na vkusné prestieranie na stôl. Na trhu nájdete farebné stredové pásy, ozdobné stolové sukienky, štýlové papierové prestierania alebo dokonca ekologické prestieranie z recyklovaného papiera.

  1. Ekologické príbory

Obľúbenou novinkou v ekologických obalových riešeniach sú príbory z bambusu a dreva. Tieto produkty je možné recyklovať alebo opätovne použiť. Majú dlhú trvanlivosť a sú úplne bez toxických či iných škodlivých látok. Vyberajte si vždy príborové sady vyrobené z osvedčených lesných drevín. Drevený príbor je kvalitný a šetrnejší voči prírode, pretože drevo je obnoviteľný a recyklovateľný zdroj. Príbor je tiež vhodný pre studené aj teplé jedlá, až do 100°C. Neobsahuje žiaden vosk ani lamináciu a má robustný dizajn. Môžete si kúpiť rovno celú, hygienicky zabalenú sadu, ktorá obsahuje nôž, vidličku a papierový obrúsok. Ak vaša reštaurácia pripravuje hamburgery, skvelo vám poslúžia napichovadlá z bambusu. Perfektne prepichnú šťavnatý hamburger akejkoľvek veľkosti alebo spestria vaše mäsové, zeleninové a ovocné jednohubky. Vybrať si môžete z dĺžok od 9 do 20 cm.

  1. Papierové slamky

Aj malá plastová slamka môže prispieť k veľkému plytvaniu. Ak vás to ešte nenapadlo, je najvyšší čas, aby ste vo svojej prevádzke urobili zmenu. Keď dodávate svojim zákazníkom nápoje, drinky či ovocné šťavy, pridajte do balenia ekologické slamky, vyrobené z kraftového papiera. Tieto sú ekologicky nezávadné, príjemné na dotyk a biologicky odbúrateľné. Stopercentná celulóza z čerstvých papierových vlákien obsahuje v sebe bariéru proti nasiakavosti, a tak nehrozí, že by sa vám slamka len tak ľahko rozpadla. Priamo v reštaurácii vyskúšajte novinku – znovu použiteľné slamky vyrobené z kombinácie polypropylénu a kopolyesteru TRITAN. Takéto slamky majú vyššiu tvrdosť a odolnosť voči mechanickému poškodeniu ako štandardné jednorazové slamky. Možno ich umývať v umývačke riadu, neobsahujú BPA (zlúčeniny bisfenolu) a sú 100 % recyklovateľné.

    5. Poháriky na kávu

Či už ide o bežný pracovný deň v kancelárii alebo cestu z práce domov, poháriky na kávu alebo čaj, ktoré sme počas života použili, sa nedajú s istotou spočítať. Pokiaľ ide o spôsob balenia nápojov, pre majiteľov reštaurácií, ktorí rozmýšľajú ekologicky, je najlepšie riešenie použiť papierové poháre z kraftu. Tieto sú vyrobené z organických, prírodných látok, vďaka čomu sú 100% ekologické. Sú vhodné na všetky druhy káv, od espressa po cappuccino, ale aj na čaj, varené víno, horúcu čokoládu alebo medovinu. Hnedá farba z nich navyše robí zaujímavý kúsok medzi vaším gastro vybavením. Na chladnejšie nápoje môžete vyskúšať revolučnú novinku na trhu: poháriky z bioplastu (PLA). Vyznačujú sa odolnosťou do 40 °C, majú vysoký a na prvý pohľad by ste ich ani nerozoznali od klasických plastových pohárikov.

━ nové příběhy

Frézovanie ako spôsob zvýšenia produktivity a presnosti práce

V každej dielni, kde sa kov leskne ako zrkadlo a iskrí ako novoročný ohňostroj, zaznieva jedna melódia častejšie než akákoľvek iná – rytmický spev...

Keď gravitácia víťazí: Ako si poradiť s ťažkým nákladom

Každý, kto sa niekedy pokúsil zdvihnúť ťažký balík, vie, že niektoré veci sú jednoducho určené na to, aby sa prepravovali inými, než ľudskými rukami....

Následky opotrebovaných strojov, ktoré škrípu ako básnik bez inšpirácie

Každý stroj má dušu, ktorá spočíva v niečom tak banálne mechanickom, ako je prevodovka. Závitovková, špirálová, valivá či planétová – vo vnútri železného tela...

Tlač bez výčitiek: 7 tipov, ako ušetriť, aj keď tlačíte ako spisovateľ po deadline

Tlačiareň je ako malý domáci strojček, ktorý dokáže za päť sekúnd vyprodukovať diplomovku, rodný list, letenku aj maľovanku pre dieťa – alebo sa rozhodne ...

AGM a EFB autobatérie: Prečo sú nevyhnutnosťou pre moderné vozidlá so štart-stop systémom

Moderné autá sa neustále vyvíjajú a s nimi aj technológie, ktoré používajú. Jednou z kľúčových zmien posledných rokov je zavedenie systému štart-stop, ktorý pomáha...
- Komerční sdělení -pr článek